sabato 12 maggio 2007

Laserinterferomeeter koordinaatmõõtemasinate ja tööpinkide lõikeinstrumentide geomeetriliste parameetrite kontrollimiseks

Feanor (Tallinn, EESTI) esitleb uut laserinterferomeetrit, mis on väga kompaktne ja täpne koordinaat-mõõtemasinate ja tööpinkide lõikeinstrumentide telje kontrollimiseks.
Laserinterferomeetril on turul saadaolevatest mudelitest parim hinna ja kvaliteedi suhe.
Saadaval on kaks varianti: esimest võib kasutada üheteljeliste pikkusmõõtesüsteemide täiustamiseks, vältides seega kulukat täiustamist või sissemonteeritud klaasist või terasest originaalskaalade vahetamist.
Laserallikas asetseb väljaspool lineaarmõõtesüsteemi, interferomeeter liikumatul peal ja retroreflektor liikuval peal.
Standardne lahutusvõime on 1 nm, kuid seda saab soovi korral veelgi vähendada.
Viit temperatuuriandurit (kolm on tööpingi külge sümmeetriliselt ühendatud) kasutatakse mõõte määramatuse (ebatäpsuse) täiendavaks vähendamiseks isegi siis, kui stabiilsed labori keskkonnatingimused tavaliselt ei nõua temperatuuri, rõhu ja niiskuse kompenseerimist. Mõõteväärtus saadetakse QMSOFT´i pidevalt jadapordi kaudu. QMSOFT on üliefektiivne ja professionaalne mõõteriista juhtimisssüsteem, mida kasutatakse kaliibrimissertifikaatide, kaasa arvatud mitmed paljude erinevate mõõteriistatüüpide (lihtsate mõõteriistade ja keermekaliibrite) standardid, printimiseks, salvestamiseks ja haldamiseks.

Teine laserinterferomeeter on välja töötatud koordinaatmõõtemasinate (CMM) kaliibrimiseks ja tööpinkide lõikeinstrumentide telje kontrollimiseks. See instrument on väga kasulik tööpinkide ettevõttesiseseks hooldamiseks ja kvaliteedi kontrollimiseks, võimaldades oluliselt säästa kulutusi kaliibrimisele. Tehniliste üksikasjadega tutvumiseks klõpsake palun hiire nupuga siin. Info Luca Bochese